Would you give $1 to help a poor student of Tiền Giang, Việt Nam?

574513_427122743992276_3117266_n


Nguyễn Văn Châu was a high school student at Phú Thạnh High School, Tân Phú Đông District, Tiền Giang Province. His father passed away when he was young. His mother has mental disability and cannot work.  He is raised by his maternal grandmother, who is 60 years of age.  She has to work as construction worker to feed the family and to support his education.

To be worthy of his grandmother’s support, Chau has had great effort in school. Aspiring to become a teacher one day, he passed the entrance examination of the Can Tho College of Education this year. Chau, however, is struggling to pay for his higher education.  Without your help, it is possible that he has to give up on his simple dream of becoming a teacher.

You can throw Nguyễn Văn Châu a lifeline by doing one of the followings:

  1. Share this post on your Facebook, Twitter pages, or email to your friends.
  2. Send funds directly to: Mr. Nguyễn Văn Châu, Phú Đông Hamlet, Tân Phú Đông District, Tiền Giang Province, tel: 01687210489, email: chaub1200345@student.ctu.edu.vn.
  3. Send $1 donation or more to HELP Nguyễn Văn Châu fund using MasterCard or Visa via PayPal.Below is a reference letter from Châu’s high school in Vietnamese.

+++++++++++++++++++++++++++

KÍNH GỦI:…………………………………..

Thư Ngõ đoàn trường gữi .
Liên hệ để biết thêm thông tin : 073 3530069

Em Nguyễn Văn Châu học sinh trường THCS&THPT Phú Thạnh xã Phú Thạnh, huyện Tân Phú Đông, tỉnh Tiền Giang. Em được sinh ra trong một gia đình thiếu may mắn: Cha mất sớm, Mẹ bị tâm thần không có khã năng lao động. cuộc sống gia đình giờ chỉ trông chờ vào một mình bà Ngoại, năm nay đã 60 tuổi. Hàng ngày bà đi làm phụ hồ để kiếm tiền nuôi sống gia đình và lo cho cháu ăn học.

Đáp lại công sức dưỡng dục của bà, em Châu đã nổ lực rất nhiều trong việc học tập với ước mơ sau này sẻ được làm nhà giáo. trong đợt thi đại học năm nay, em Châu đã thi đậu vào trường Đại học Sư Phạm Cần Thơ. Niềm vui đến cùng với nỗi lo, với gia cảnh cùng quẫn như vậy, em Châu không có đủ tiền để lên TP Cần Thơ làm thủ tục nhập học và bắt đầu cuộc sống sinh viên 4 năm. Nếu không tìm được sự giúp đỡ bước đầu cho em, rất có khã năng em sẻ phải chia tay với ước mơ được đứng trên bục giảng của mình.

Đoàn Trường hi vọng với Thư Ngõ này các mạnh thường quân và các tổ chức có thể chung tay hổ trợ một học sinh nghèo, hiếu học và là niềm tự hào của Trường đạt được ước mơ.

Article written by belau

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.